Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква музика слушате в НЗ

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

Каква музика слушате в НЗ

Първо: Весела Коледа! Здраве, мир и благополучие на всички!

Момичета и момчета, в сайта на Шур - фирма за производство на музикални джаджи, са качили моя песен, трябва ми подкрепата Ви! Който има желание да помогне, нека натисне линка и да чуе песента, само това. http://www.shure-call-for-legends.eu...ts/profile/242
    (ако админите преценят няма да се разсърдя, ако я изтриете, надявам се, че не нарушавам правилата на форума, все пак това е музика, а не линк за продажба на виагра - шегувам се..)
    Другото, което се питах от известно време насам е, каква музика върви в НЗ, има ли хляб за хора, които се занимават с музика. В България винаги е било "Музикант къща не храни" и за съжаление рокът не вирее в тези географски дължини и ширини. А това е още една причина да емигрирам, защото не ми се получава щракането с пръсти и чупката в кръста.. Та така разпускам от стреса с участия в рок-клубове и мото-събори за удоволствието от музиката, но в белите държави това занимание е сериозен бизнес и има своето място.

Поздрави!

Отг: Каква музика слушате в НЗ

Здравей Тигрице,

Весели празници! Благодаря за хубавия поздрав!

Продължаваш да ме изненадваш - докато се чудя как да сръчкам темата ти с развитието на фермерската мечта и хоп, атакуваш от друга страна с музикален бонбон! Каква приятна изненада

Всъщност много се радвам, че повдигаш този въпрос, защото темата е много актуална за мен. От скоро сме по-често на пътя и следователно сме облъчвани от радиото повече от преди. Аз не съм меломан в нито едно отношение, но бързо ми направи впечатление сухотата на музикалния пазар тук. В ефир се въртят само 4-5 новозеландски песни плюс 4-5 англоезични световни хита. Това непознато за мен явление, толкова силно ме разтресе, че дори се изкуших да обяснявам на съпругата ми какво е мейнстрийм и защо не е полезен в културно отношение.

Обсъждахме темата с приятели и те казаха, че новозеландските медии се опитват да обогатяват програмата си и понякога дори са излъчвали български песни като част от културен обмен, но това според мен е пренебрежително малка част от цялостната картина.

Аз познавам музиканти. Не мога да оценя колко са надарени, но мога да видя, че всичките си имат основни професии, а музиката е по-скоро за вътрешно удоволствие и скромен допълнителен доход.

По мои наблюдения в НЗ силата и значението на паричния фактор е поне 4 пъти по-важен от същия в България. От нужна инвестиция, до очаквани доходи, под които човешкото съществуване е немислимо. Тази висока финансова летва смазва малкия бизнес и финансово слабите романтици и мечтатели (като хората на изкуството), но от друга страна повишава фактора за стандарт на живот в световните статистики.

Както ти сама каза "в белите държави това занимание е сериозен бизнес", а аз ще си позволя да добавя, че сериозния бизнес иска сериозни играчи

Може би някой друг път ще опиша впечатленията си от гледна точка на възможностите и богатството (особено на музика) на пазара в България, но на този етап искам да споделя, че според мен родната сцена е като исполин в сравнение с малкото новозеландско джудже, което прави всичко по силите си да приглуши англоезичната културна атака от големите братя в опити да даде шанс на шепа местни творци да създават национални поводи за гордост и самосъзнание.

За сега наблюденията ми са, че в НЗ има жажда за изкуство под всякакви форми, но поради стандарта на живот (следователно нуждата от високи хонорари) само най-най-най-най силните и добрите могат да постигнат доходи в средния сегмент, ако се опитват да пробият самостоятелно. Може и да греша. Аз продължавам да развивам идеята си за кинетична декорация (ще разказвам скоро) и ще се радвам да споделя по-точни впечатления от личен опит. Искрено се надявам артистичната сцена да се обогати и в бъдеще да изпълни живота тук с повече цвят, емоция и мелодия.

Има и нещо друго. В НЗ е почти невъзможно да се спечели виза за музикант, художник, фризьор и въобще хората на занаятите и изкуството, освен ако не са от световно признат ранг.

Моля не спирай да търсиш начини, защото НЗ е суха за дъждовни хора като теб.

Прегръщам те,
    Христо
    Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя

Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123

Comment

Христо, Христо...разби ми илюзиите за НЗ рокерски събори и клубчета, ще си налягам парцалите и няма да се увличам много, ще се фокусирам върху това! (btw ако стартираш фермерски бизнес и не ти достигат работници - не ме забравяй, ще чакам инвитейшън)
      А сега сериозно: чета по няколко пъти какво пишеш и все нови детайли откривам, много интересно разказваш, чета ти и блога и въобще всичко ново, което се пише във форума и блоговете тук, благодаря ти специално, за това, което правиш и благодаря на всички, които редовно "ъп-ват" информацията! Нямам търпение да разкажеш за кинетичната декорация - много ме заинтригува и се радвам, че имаш креативни идеи, така също искрено се надявам да успееш да реализираш творческите си проекти!
      Пусни някой линк с новозеландска музика, аз порових в ютуб, но ти си по в час.

Поздрави и прегръдки,

Comment

Тази песен на Ивелина Балчева е превъзходна. Накара ме да изпитам желание да си обогатя познанията по българска музика

В момента хитовете на Lorde и песента от хобита са завладели с право всички класации:
        lately i've been waking up at 4 or 5 a.m., turning things over in my head. so much to think about, so much to break down and process and decide. i'm only at ...

Намерих една интересна класация от 27 Април миналата година. Мисля, че е добър показател от къде идва НЗ музиката и на къде отива - гради собствен стил, качество и популярност. В последната една година НЗ творци тенденциозно показват световна класа и заслужено покоряват върховете. Въпреки това, в подкрепа на твърдението ми от по-горе, искам да добавя, че според мен пазара, разнообразието и музикантите в НЗ като цяло са по-малко сравнение с БГ.

Тази песен много ми хареса. Поздравявам ви:

Ето как ние казахме Лято, Здравей!
        Новозеландския позитивизъм има действието на българската неволя

Заповядайте в работната ми страница във фейсбук - www.fb.com/hdd123

Comment

Working...
        X