Привет на всички! Имаме ГОЛЯМ проблем! Моля, помагайте!
Получихме номинация от Куинслънд на 16.05. Водещ 232212 Surveyor и аз като притурка - 232111 Architect. Почнах да събирам лека-полека документите и що да видя! На водещия му резнали стажа! Искал 9,5 години, а му дали 7 и 4 месеца. Пък той си писал смело "equal to or greater than 8 yrs" в EOI. Чета аз ред по ред всички документи, изпратени до SSSI (асесващата) и ми просветва. Приложена диплома за всише образование, магистърска степен, от 2011 и опитът се признава от 01.01.2011 нататък. То даже това е добре, имайки предвид, че работодателят в референцията пише 18.08.2008 - 11.03.2011 длъжност "Техник ГФК"; 11.03.2011 - 17.12.2013 длъжност "Геодезист". Той човекът си е завършил семестриално 2008 и нищо, че в живия живот нищо не се е променило, когато е преназначен от "Техник ГФК" в "Геодезист", но документите не знаят това. Та сега не стига стажът с много, а срокът ни е 14.07.!
Мислих, мислих, брейнстормвах с по-опитни и стигнах до следните ЗАКЛЮЧЕНИЯ:
На база на горното, родих следните ИДЕИ:
Моля за мнения по моите идеи, както и други идеи, които биха могли да се родят в тази връзка. Трябва всичко да се опита, защото ако изпуснем този шанс, не знам дали ще я бъде работата от 1 юли натам.
Благодаря предварително! Чакам на F5.
Получихме номинация от Куинслънд на 16.05. Водещ 232212 Surveyor и аз като притурка - 232111 Architect. Почнах да събирам лека-полека документите и що да видя! На водещия му резнали стажа! Искал 9,5 години, а му дали 7 и 4 месеца. Пък той си писал смело "equal to or greater than 8 yrs" в EOI. Чета аз ред по ред всички документи, изпратени до SSSI (асесващата) и ми просветва. Приложена диплома за всише образование, магистърска степен, от 2011 и опитът се признава от 01.01.2011 нататък. То даже това е добре, имайки предвид, че работодателят в референцията пише 18.08.2008 - 11.03.2011 длъжност "Техник ГФК"; 11.03.2011 - 17.12.2013 длъжност "Геодезист". Той човекът си е завършил семестриално 2008 и нищо, че в живия живот нищо не се е променило, когато е преназначен от "Техник ГФК" в "Геодезист", но документите не знаят това. Та сега не стига стажът с много, а срокът ни е 14.07.!
Мислих, мислих, брейнстормвах с по-опитни и стигнах до следните ЗАКЛЮЧЕНИЯ:
- QLD имат асесмънта с малкия стаж, който е различен от посочения в EOI, защото им беше изпратен преди да ни номинират. Може да са го видели и да са ок, което е много добре. С -5 т. за стаж падаме на общо 60 т. (55+5), което пак си е над минимума. А може пък и да не са го видели, което не е добре.
- Според ANZSCO за Surveyor се изисква бакалавърска степен. Кандидатът няма такава, защото университетът предлага тази специалност само във формат "магистър". Признава се магистър. Освен това, кандидатът е взел всички изпити, преминал всички проекти и практики от учебния план за магистърската степен още в края на учебната 2007-2008 година. Задание за дипломна работа се взима есента на 2010 и защитата на дипломата е през януари 2011.
На база на горното, родих следните ИДЕИ:
- Да се пише писмо до щата, с което да уведомим за недоразумението, да кажем, че работим върху изясняването му и да видим какво ще отговорят. Ако кажат ОК сте, би трябвало всичко да е наред. Прилагаме отговора им към останалите документи и лоджваме.
- Да се пише писмо до SSSI, да се обясни ситуацията и да кажат дали може да се преразгледа случая. Много се надявам да се смилят. Лошото е, че няма описана процедура по преразглеждане, ако не си доволен от асесмънта. Има обжалване при неуспешен асесмънт. (If your qualifications are assessed as “not suitable” you may appeal the decision in writing to the Chief Executive Officer, SSSI, to have the decision reconsidered... An appeal processing fee of AUS$150.00 will be charged and should be included with your appeal letter... Appeals take about three months to process.)
- Да се сдобием с писмо от университета, което да обясни, че учебният план е за магистърска степен и материалът за бакалаври също се покрива на еди си какъв етап от обучението и че кандидатът е преминал всички предвидени в учебния план за магистри учебни дисциплини до края на учебната 2007-2008. Това сме го задвижили и го чакаме всеки момент.
- Да се сдобием с писмо от работодателя, който да обясни, че извършваните дейности преди и след дипломиране са едни и същи, че кандидатът е бил достатъчно квалифициран да ги упражнява заради това, че е бил в края на обучението си и заради това, че е завършил средно-специално същата специалност. И това сме го задвижили, но шефът се оказа някъде в Русия. Надяваме се да реагира дистанционно, за да не чакаме 16.06., когато се връща.
- После 3 и 4 се пращат на SSSI (а междувременно имейл, за да имат време да мислят). Може и същите на щата (в зависимост от отговора им), както и на СО, ако решим да лоджнем без резултат от SSSI.
Това накратко е ситуацията. Найс, а? ))
Моля за мнения по моите идеи, както и други идеи, които биха могли да се родят в тази връзка. Трябва всичко да се опита, защото ако изпуснем този шанс, не знам дали ще я бъде работата от 1 юли натам.
Благодаря предварително! Чакам на F5.
Comment