Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2025 Емиграция в Нова Зеландия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

2025 Емиграция в Нова Зеландия

Много са се променили нещата в последните години. Системата с ЕОИ е премахната. Списъците с професии са обновени и единствените начини да се дойде и остане в Нова Зеландия е чрез предложение или вече работа. За някои професии се изисква работодателят да е "акредитиран" от имиграционната служба или договореното заплащане да е в определен размер (понякога 2-3 пъти над средното, което е много). Разширени са начините за доказване на английски език, като ИЕЛТС се изисква 6.5 за основния кандидат (има една нова особеност на ИЕЛТС, че в цената е включвно повтаряне на 1 от уменията (четене, говорене, писане, слушане) в рамките на 60 дни, ако не ти достига нещо).

Click image for larger version

Name:	image.png
Views:	27
Size:	590.4 Килобайти
ID:	12617

Мда, доста е по-трудно. В интерес на истината е почти така от преди 2020. Много отдавна не може по точки да се вземе PR без предложение за работа. Аз бях от последните, които получиха виза без акредитиран работодател (като програмист). Сега изглежда да е много по-лесно да се вземе работна виза за нискоквалифицирана работа, отколкото за високо. От друга страна с висококвалифицирана работа (green list) пък може да се гони PR в някакъв момент. Остава опцията през образование, но там си е доста пари и труд.

Аз в моменти на слабост съм кандидаствал за няколко позиции. Имах няколко интервюта с една фирма (акридитирана) и стигнах до последна фаза (само техническите бяха 3), но не ме пожелаха. Не е невъзможно искам да кажа, но определено няма нищо общо с преди 10 и повече години. Сега е безкрайно трудно (поне за програмисти) с фирмите, защото са по-малко акредитираните.

Но ако човек иска... няма какво да го спре...

Comment

Working...
    X