Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оценка и съвети за Ники, Блажето и Крум :)

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

Оценка и съвети за Ники, Блажето и Крум :)

Здравейте хора!
    Доста полезни работи намирам тук, но съм малко изгубен в бюрокрацията по кандидатстване и моля за помощ.

Казвам се Никола. На 38 години съм и се занимавам с графичен дизайн.
    Здрав физически и психически. Неосъждан.
    Просто средно образование (знам, че не е добре).
    Абсолютен самоук във всичко (пак не е добре). Нямам никакви курсове, дипломи, сетификати и т.н.
    Имам огромен опит в областта (над 20 години), от който мога да докажа поне половината документално.
    От 9+ години работя по специалността в международна фармацевтична компания (офис в София).
    Ако на някой му е интересно имам и онлайн портфолио на: www.nikolabliznakov.com

В Appendix 6 - List of Skilled Occupations си намерих длъжността:
    232411 Graphic Designer - над 10 години стаж (доказуем).
    Имам препоръки (не знам дали е важно) от няколко супер доволни клиента в Сидни (с телефони за контакт и т.н).
    Дори в момента разработвам уеб и мобилна апликация с австралийски клиент.

Английския ми е в графа самоук, но този месец ще се запиша на подготвителен за IELTS.
    Комуникирам свободно с клиентите си. Малко ми куца произношението, но това е въпрос на практика.
    Надявам се поне чрез теста да вдигна малко точки, но това предстои.

Свързах се с агенция за намиране на работа в NZ - хората казаха, че могат да ми намерят работа,
    но трябва работна виза. Работна виза евентуално може ако имам job offer и влизам в един
    омагьосан кръг.

Дайте идея къде се класирам и какво да предприема, за да си увелича шансовете.

С мен на по-късен етап ще дойдат жена ми Благовеста (нямаме брак, но може да се уреди) и сина ни Крум (4 годишен).
    При нас е много подла ситуацията, защото жената е завършила Културология и може да вземе точки за образование, но нейният английски е по-лош от моя. В момента работи за себе си и произвежда ръчно изработени дрехи и аксесоари за малки и порастнали деца

Ами това е за момента.
    Ако се сетя нещо допълнително ще допълня инфото.

Благодаря предварително за помощтта.

Re: Оценка и съвети за Ники, Блажето и Крум

Ники, наистина е подла ситуацията. Интересно ми е дали с твоите умения ще може да се класираш за работа в Австралия по-скоро и на по-късен етап, ако все още искате да се преместите в Нова Зеландия.

Друг вариант е да се търси начин за работна виза отдалеч, но това граничи почти с безумие. Особено в момента, когато безработицата почна да расте и фирмите да затягат коланите.

Comment

Отг: Оценка и съвети за Ники, Блажето и Крум

Във връзка със съвета на Ники. Наскоро се запознах с младо семейство, които са били във вашата ситуация. Легендата разказва, че от фирмата където е кандидатствал са го харесали много - направили са му супер предложение и за 2 седмици са му извадили работна виза. Нямам основание да се съмнявам, но дори и някои неща да са преувеличени, е напълно невъзможно да получиш добре предложение и отдалеч. Стига да попаднеш на работотодател който има крещяща нужда от човек като теб и торба с пари.

Comment

Благодаря за отговорите.
        Първоначалната идеята беше Сидни, но графичен дизайнер няма в официалния им лист и един приятел ме посъветва да се пробвам в NZ, че ще стане по-лесно. Климата в NZ определено е мой тип, защото на горещини малко трудно функционирам

Мисля да си платя една подготовка за IELTS с нейтив спийкър и да го взимам този тест, че да ми отпадне един зор.
        Това като за начало.

Другото, което ме крепи е, че ако апликацията, която разработваме с австралийския клиент, вземе че тръгне успешно, той ще ме привика като работник и това е гарантирано. Но има едно голямо НО
        Апликацията навлиза в алфа тестове и другата седмица ще има фийдбек от реални потребители... предстои да видим.

Ще взема и да си пробвам късмета и по разни обяви. То не пречи

Comment

Климата в Сидни е доста умерен - въобще не е топло (дори на мен дъждовете ми идват в повече, но пък е зелено и красиво ) -, има обаче много други причини заради които града е с отрицателен баланс на вътрешна миграция през последните години. Ако целта ти в НЗ е Окланд, май и там са същите проблеми, но няма накъде другаде да се преместиш в работна възраст, освен ако си гражданин - пак в Оз.

Comment

Можеш ли да обясниш какви за тези причини, за които говориш?

Благодаря предварително.

Comment

Ето една основна - поскъпването на жилищата. Забележи, че става дума за отрицателна вътрешна миграция. Населението все пак расте заради естествен прираст и външна миграция.

1. Възрастни хора, които притежават имоти без ипотека и са пенсионери или пред пенсиониране - продават, купуват в провинцията + един куп пари в банката и се изнасят.
              2. Млади, които тепърва излизат от университета, или къщата на мама и тати - намират работа в провинцията и се изнасят (защото в Окланд не могат да си позволят наем или пътуването до работа всеки ден не им отърва).
              3. Семейства, които чакат да излезе възможност за работа в провинцията, за да се преселят там.

Аз щях да емигрирам към вътрешността на страната преди година, като събитията ме изпревариха само с около 2 часа. Не съжалявам, че останах, но винаги ще се питам какво щеше да стане, ако...

Comment

Добре, какъв път ще ме посъветвате да поема?
                IELTS ясно, че трябва да взема, нали е едно от условията за Oz и Nz?
                Друго нещо дали мога да направя оттук, за да си помогна?
                Всяска информация би ми била полезна.

п.п.
                Кажете някой сайт, в който мога да гледам за обяви за работа?

Comment

Оценка и съвети за Ники, Блажето и Крум

Sent from my iPhone using Tapatalk
                  Last edited by ORCADES VIKING; 01-08-16, 18:29.

Comment

Sent from my iPhone using Tapatalk

Comment

Конкретно за Сидни и доста хора в активна възраст изтичат към Мелбърн и Бризбън-Голд Коуст, защото предлагат прилични алтернативи. Има и още 1-2 града в Оз където в зависимост от бизнес цикъла, могат да са привлекателни, в зависимост от професията.

---

ИЕЛТС задължително и за двете страни.

Наблегни на възможността да те привикат по проекта с Австралийския работодател насам и да се ориентираш намясто. Отдалеч ще е много трудно да навиеш работодатетел да ти спонсорира виза, но се случват и "чудеса"...

Comment

Working...
                      X