Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оценка на шансовете - Rain

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

Оценка на шансовете - Rain

Здравейте,

Първо поздрави за форума и подкрепата, както и за отговорите от Ники (и за активността му)

Принципно не бях мислил за Нова Зеландия, но след всяка година в България, почвам доста да се изнервям на обкръжаващата действителност и взех да се позамислям хаха. Бил съм в САЩ на 2 студентски бригади и ме изкефи много, но там с Визите и Зелените карти стана доста трудно, а и образователната и здравната системата не са от най-добрите...

Мислил съм и за Австралия покрай мой добър приятел от детството (те емигрираха там преди 20-тина година), но с всичките отровни животни на едно място, някак си не е за мен

Та така Нова Зеландия взе да звучи доста привлекателно, въпреки че никога не съм бил там (евентуално предполагам е добра идея все пак човек да отиде на екскурзия за няколко седмици преди такова начиние и да види дали ще му хареса или не?!).

За оценката на шансовете и съвети ще съм много благодаря

--- Водещ кандидат
    1. години - 30
    2. образование/квалификация - бакалавър компютърни системи и технологии
    3. трудов стаж - 7+ години по специалността (quality assurance engineer)
    4. език - бих казал на доста добра ниво, но нямам никакви сертификати (никога не съм си вадил или ходил на такива курсове)
    5. друго - към момента не съм проучвал къде и как евентуално да взема работна оферта за Нова Зеландия, т.е. без работа. През сайта им като разгледах пробно какви точки бих събрал с жената (не сме женени ако има значение това!), ми излезе 145 точки.

--- същото за партньора
    1. години - 30
    2. образование/квалификация - бакалавър но не точно по специалността
    3. трудов стаж - 6-7 години (system administrator)
    4. език - има някакъв сертификат от по-такива курсове в България, оправя се с английският, макар да не е точно на моето ниво

Проблем ли е, че не нямаме брак? Какъв би ни бил шанса за успех с кандидатура там (и двете професии попадат по дълготрайните, търсения за там). Ако се сетите и нещо друго ще е супер

Поздрави!

Re: Оценка на шансовете - Rain

Здрасти Раин Не съм попадал на подобно име. Имаш прилично отношение към нещата.
    Под "изнервяш" сигурно имаш предвид "разочароваш" - дипломатичността никога не е излишна и те пази от чужди манипулации, които могат да се възползват от подобна слабост. Малко отклонение за житейски урок.

Добре дошли и поздравления за избора!

Отзад напред - фактът, че не сте женени няма никакво значение. Доказателството на произволна връзка е документално за поне 12 месеца назад - общ адрес, обща банкова сметка, общи разходи, пътувания/екскурзии с билети, снимки заедно и "statutory declaration" подписана пред нотариус. Имиграционните играят една игра, на която аз й казвам "Още". Ти им даваш доказателства, а те викат "още" и така няколко пъти. Така че идеята е да не им се даде всичко накуп, а да се позапазят малко неща, за да може като кажат "още" да имаш

Наличието на отровни животни не бива да е причина за избор къде да живееш. Запомни, че най-отровното животно на този свят е хомо сапиенс, човекът. И вярно е, че в Австралия има много от тях, в САЩ са къде къде повече и в това отношение Нова Зеландия е добре Колкото до неприматните животни, има противоотрови; те не живеят в населените места - хич не се чува за много умрели от ухапвания/ужилвания.

И аз съм QA. Работа има, парите са добри. Ето да разгледаш заплатите и да си направите сметка с жената:
    A range of reports for IT job seekers and employers, including our 2023 IT Job Market & Salary Report! Valuable insights, salary guides, and tech trends.

Стъпките са ти, оценки на дипломите и на двамата, и тест по английски. На жената няма нужда да отговаря образованието на професията, ако не е водещ кандидат. Трябва й само оценка за точки + английски поне 6.5 на ИЕЛТС. Хубавото е, че вече приемат и еквивалент от други тестове като ТОЕФЛ и т.н.

И да търсиш някаква работа като приключиш с тестовете и оценките на дипломите. Успех!

Comment

Отг: Оценка на шансовете - Rain

Благодаря за изчерпателният отговор Ники

Rain е прякор от геймърските ми години хехе.

Това с доказателството на произволна връзка не го знаех, но определено е полезно!

Явно ще трябва да се активизираме и за IELTS / TOEFL.

За заплатите гледах някакъв онлайн калкулатор, може ли да вярвам, че това е коректно?

Gross Pay
      $85,000.00

Take Home Pay
      $64,848.50

Също така, кой е най-популярният сайт за работа при вас? Тук е Jobs.bg, в САЩ е Monster, а в Нова Зеландия?

И ориентировъчно колко би струвал наем за еквивалента на 3-стаен 100 квадрата (това ми е ясно, че е от до в големи граници, но нещо средно )? Или ако може пак известен на местните сайт за имоти?

Поздрави,
      Иво

Comment

Re: Оценка на шансовете - Rain

Иво Емиграцията не е игра, така че ще оставим Раин на мира засега.

Gross pay без НЗ опит може да се опитат да те мародерстват и за $70К, но имаш пълния потенциал до година-две, ако не с първия работодател, то с друг да си намериш и за 85К. Ако се специализираш малко и в автоматика спокойно можеш да минеш и $100К.

Сайтове за работа:

отделно сайтове на рекрутъри като absoluteIT.co.nz, adecco.co.nz, recruitit.co.nz
        И от леля ти Гугъл: https://www.google.co.nz/search?q=it+recruiter+nz (колкото искаш)
        Регистрирай се във всички, оправи си резюмето - мога да ти го погледна, изтупай си и профила в ЛинкедИн и почни да се връзваш с рекрутъри полека-лека.

Сайтове за имоти:
        www.realestate.co.nz (продажби/наеми)
        www.trademe.co.nz/property (продажби/наеми/съквартиранти)
        www.nzflatmates.co.nz (съквартиранти)

Comment

Отг: Оценка на шансовете - Rain

Мерси за инфото

Иначе с автоматизация се занимавам от 5 години поне (C#, Java, Selenium, API, SQL, някой друг скрипт, Jenkins CI, ESXi). Отделно в България съм и team lead, но както каза и ти, предполагам, че за чужденец дошъл от някъде, ще е малко по-трудно от раз и може да има "мародерстване" хаха.

Тук видях малко примерни тестове, за емиграционните реално трябва general purpose теста ако не се лъжа, нали? Academic-a трябва да е за кандидставане по университете

Поздрави!

P.S.: Не е като да не са се подготвили половината, като американските обяви за работа
          ***Kindly note we are unable to consider candidates that are overseas and/or do not a valid work/residence for this role***
          Last edited by Rain; 15-08-18, 14:36.

Comment

Working...
          X