Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко инфо за Австралия ... от UK наблюдател
Collapse
X
-
Отг: Малко инфо за Австралия ... от UK наблюдател
Написано от Jorje Виж мнението
Колкото до социалния живот... Не мисля, че баровете и пъбовете са това, което липсват. Няма ги хората, с които сме свикнали да ходим на тях. Всеки, тръгнал насам, а вероятно и къде да е по света, трябва да е готов на социална изолация месеци, а можи би и години наред. За мен това е най-трудното.
Но да не забравяме - едно е да емигрираш от Англия, друго от България:-) Мотивацията да се бориш идва от знанието къде и при какви условия ще се върнеш, ако не успееш:-)
-
Последното изречение на Kaliuka вика интересна тема (която администратора може да премести в друг thread, ако трябва): какви са вашите причини за емиграция от България?
При мен бяха:
- Желание да добия международен професионален опит
- Желание да имам на разположение по-ефективна администрация (електронно правителство)
- Желание да съм сред по-различна култура
Ще е интересно да чуя мнение от Мустакар, Рошав, Ник, Пух, Сашо (въпреки че той доста добре е описал това и в блога си), benitabeni, aniuta, изобщо - колкото повече, толкова по-добре.
Comment
-
виж вица, който постнах в "Размишления за бъдещето"
http://bg2nz.com/showthread.php?t=435&page=6 #57Last edited by pooh06; 27-05-16, 19:49."We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails."
Comment
-
Според мен аргументите ти за Емиграция не са определящи:
- Има български и чуждестранни фирми в България, които работят с чужденци и изпращат служителите си в командировки;
- Администрацията е досадна навсякъде, къде повече или по-малко. По-важнa e политиката;
- В БГ си имаме доста култури, но плановете за смесване на расите вървят с пълна сила и по света;
Аз съм все още в БГ и планирам преместване към НЗ със семейството си, след като живот и здраве получим визите. Така че немога да дам кратък, еднозначен и добре обоснован отговор защо НЗ освен, просто да пробваме как е живота там. Но мога да изброя доста причини защо не ОЗИ, като наред с икономиката, природата, трафика, отровните гадинки и др. поставям политиката и ядрените опити. Попаднах на интересни линкове, които провокират внимание, след опит да си обясня защо от седмици в България е лошо времето, постоянно вали, облачно, хората са в лошо настроение, наводнения и потопи, смерчове, висок брой на самоубийства и нещастни случаи - нещо леко нетипично за нашата страна. Едно е сигурно - политиците в България не струват пет пари, а слугуването на нов господар няма да ни оправи дереджето, дори може да стане по-лошо.
реф.
The sinking of the Greenpeace protest ship Rainbow Warrior in Auckland in July 1985 shocked the nation. The incident galvanised an anti-nuclear movement that had emerged in opposition to both French nuclear tests at Mururoa and American warship visits to New Zealand. 
Last edited by pooh06; 27-05-16, 18:35."We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails."
Comment
-
Бих вмъкнал и един допълнителен критерий - със / без семейство.
По мое скромно наблюдение тук във форума - 80-85% от емигриращите са несемейни (поправете ме ако греша). Не ,че това прави емиграцията по-лека ако си несемеен, но определено има доста повече отговорности и предизвикателства с които да се справиш. Но пък знаеш за кого още го правиш.
Аз самият смятам да опиша преживяванията ни от гледна точка на семеен човек скоро с цел информацията да послужи и на останалите съфорумци. Все още съм с неясен статут, затова ще посъбера още малко информация и ще я напиша в блог ( както е модерно сега :-))
@ Да видя къща с изолация в Австралия - сбъдната мечта на строителя @
Comment
-
определено със семейство е по-голямо предизвикателство...
моите/нашите причини са: манталитетът на хората, често се чувствам не на място; липсата на спазване на закони и правила, което води до липса на сигурност; по-големи възможности за избор на детето;
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Comment
-
Относно публикацията, проблема си е в UK-ците.
Трафика незнам си какво, 40ч+ работна седмица, кръчмата каде е. Мрън мрън. Нали додаха тука в БГ си накупиха имоти...- няма трафик, не им трябва да работят, алкохола без пари,авери по чашка всеки ден от обяд до късни доби, прекрасен климат и тн и тн. Къде са сега? Няма ги. Какъв им е проблема незнам. Хем не искат в UK хем искат като се местят да е като в UK.
Според мен не е проблема в Австралия, същите кусури се отнасят за всеки град с повечко население в по бялата част на света. Аз тука в БГ всеки ден пътувам 25км до и от работа, 40ч+ седмица. Не ми трябва pub всяка вечер предпочитам с жената и детето. Ако си социален тип ще си намериш приятели за пиене. Който иска да се мести в страна с по висок стандарт, трябва да е готов за всички проблеми свързани с местенето... повечето свързани с работа и пари(то като са замисля тук работа за нормални пари...). UK или AU -- > AU.
Comment
-
Написано от BAWE Виж мнениетоЩе е интересно да чуя мнение от Мустакар, Рошав, Ник, Пух, Сашо (въпреки че той доста добре е описал това и в блога си), benitabeni, aniuta, изобщо - колкото повече, толкова по-добре.The depraved are devoted.
Comment
Comment