Задравейте, казвам се Нина и моята "сага" за емиграция в НЗ започна през октомври 2013 г, когато си нехме консултант от тези лицензираните, които "уж" ти помагат. Освен, че тази жена ме накара да легализирам документи и да превеждам и т.н. без основателна причина, поне тя не ми изтъкна нито една, накрая я зарязах, защото следващата стъпка, която ми препоръча да направя след като извадих преведох и заверих един тон бележки, беше да пратя двата пакета с документи в НЗ за пълна оценка, която е по 740 долара, без другите такси и това вече ми дойде свръх. Горещо препоръчвам на всички, които могат да четат да не се хващат с тези консултанти.
Не съм подала ЕОI, защото знам, че няма да събера достатъчно точки. Не съм убедена, че професията ми дали е от списъците, но съм убедена, че дипломата ми не подлежи на оценка, защото е от Холандия.
Не знам дали трябва да карам курс по IELTS, защото съм завърила в програма на английски, но ако се наложи ще го мина този изпит.
Преди всичко това обаче ми стана ясно, че трябва да си намеря работа. Тук моля за помощ за сайтове за работа в НЗ. Регистрирах се в един и пратих едно -две CV-та, но си признавам, че не съм била сериозна в търсенето. Вече съм изключително готова и мотивирана да направя каквото е необходимо, за да се махна от България и Европа.
Ако можете да ми помогнете ще съм много благодарна.
Не знам дали тази информация ще помогне, но.......:
Възраст - 35 г.
Образование - юрист - европейско право, специализация конкурентно право;
Професия - юридически консилтант - public procurement, procurement management and project management.
Години опит над 8 г.
Вече разведена
Имам дете на 3 г.
Имам и втори проблем, който моята т.н. "консултантка" поради липса на капацитет третираще като непреодолима пречка - имам диабет (той върви с работата )). Ако някой е емигрирал с хронично заболяване ще съм благодарна също за съвет какво и колко да казвам или декларирам.
Благодаря и се надявам някой да пише
Не съм подала ЕОI, защото знам, че няма да събера достатъчно точки. Не съм убедена, че професията ми дали е от списъците, но съм убедена, че дипломата ми не подлежи на оценка, защото е от Холандия.
Не знам дали трябва да карам курс по IELTS, защото съм завърила в програма на английски, но ако се наложи ще го мина този изпит.
Преди всичко това обаче ми стана ясно, че трябва да си намеря работа. Тук моля за помощ за сайтове за работа в НЗ. Регистрирах се в един и пратих едно -две CV-та, но си признавам, че не съм била сериозна в търсенето. Вече съм изключително готова и мотивирана да направя каквото е необходимо, за да се махна от България и Европа.
Ако можете да ми помогнете ще съм много благодарна.
Не знам дали тази информация ще помогне, но.......:
Възраст - 35 г.
Образование - юрист - европейско право, специализация конкурентно право;
Професия - юридически консилтант - public procurement, procurement management and project management.
Години опит над 8 г.
Вече разведена
Имам дете на 3 г.
Имам и втори проблем, който моята т.н. "консултантка" поради липса на капацитет третираще като непреодолима пречка - имам диабет (той върви с работата )). Ако някой е емигрирал с хронично заболяване ще съм благодарна също за съвет какво и колко да казвам или декларирам.
Благодаря и се надявам някой да пише
Comment