Показани резултати 1 до 5 от 5

Тема: Подаване на документи за НЗ паспорт

  1. #1
    Аватара на pooh06
    Регистриран на
    Dec 2015
    Мнения
    150
    Полезно
    46
    Полезен 26 пъти в 21 мнения

    Question Подаване на документи за НЗ паспорт

    Супер е варианта с визата. А как се взима Новозеландски паспорт след това?

  2. #2
    Аватара на NikiG
    Регистриран на
    Jan 2012
    От
    Окланд, Нова Зелaндия
    Мнения
    874
    Полезно
    169
    Полезен 532 пъти в 300 мнения
    Блог статии
    35

    Re: Процедура за Skilled Migrant EOI - времена и ц

    Ето инструкцията:

    https://www.passports.govt.nz/apply-...aland-passport

    Паспорт се издава въз основа на сертификат за придобито гражданство.

    А гражданство се получава най-грубо, ако си живял 5 г в НЗ и си бил с жителска виза (времето почва да тече от момента на получаване на "безсрочна" жителска виза - тоест тази, която се опитваш да вземеш):
    https://www.dia.govt.nz/diawebsite.n...1?OpenDocument

    Аз на 10 март имам час да подам документи за граждансто - така че ще видим

  3. Следният потребител намира мнението на NikiG за полезно:

    pooh06 (01-03-16)

  4. #3
    Аватара на anita82
    Регистриран на
    Jan 2012
    От
    Мелбърн, ОЗ
    Мнения
    208
    Полезно
    48
    Полезен 161 пъти в 96 мнения
    Блог статии
    21

    Отг: Процедура за Skilled Migrant EOI - времена и

    А гражданство се получава най-грубо, ако си живял 5 г в НЗ и си бил с жителска виза (времето почва да тече от момента на получаване на "безсрочна" жителска виза - тоест тази, която се опитваш да вземеш)
    Ники, не е ли 5 години от влизането ти в страната, в ОЗ е така? Поне при мен има 7 месеца разлика от момента когато получих визата (март 2012) и влизането/активацията (октомври 2012)?

  5. #4
    Аватара на NikiG
    Регистриран на
    Jan 2012
    От
    Окланд, Нова Зелaндия
    Мнения
    874
    Полезно
    169
    Полезен 532 пъти в 300 мнения
    Блог статии
    35

    Re: Процедура за Skilled Migrant EOI - времена и ц

    Идеята е, че от момента, в който си станал жител (имал си виза, която ти дава безсрочно право), ти трябват 5г.

    НО, всяка година трябва да си бил поне 8 месеца в страната (тоест не може да подадеш по-рано от 4 месеца преди влизането ти в страната, ако не си вземал отпуска).

    Примерно:
    Аз получих визата на 11.3.2011, а влязох на 31.05.2011 (още нямам 5 г), но от 19 февруари мога да подавам, защото имам месеците прекарани в страната. Направих една екселска табличка с обратно броене, която точно ми сметна дните и кога покривам условията.

  6. #5
    Аватара на anita82
    Регистриран на
    Jan 2012
    От
    Мелбърн, ОЗ
    Мнения
    208
    Полезно
    48
    Полезен 161 пъти в 96 мнения
    Блог статии
    21

    Отг: Процедура за Skilled Migrant EOI - времена и

    Аха, явно е различно, аз ще си чакам до октомври:

    https://www.border.gov.au/Trav/Ente/...nce-calculator

    If you were granted a migrant visa offshore your permanent residence date is your date of first arrival in Australia on this visa.


  7. Следният потребител намира мнението на anita82 за полезно:

    pooh06 (01-03-16)

Информация за темата

Потребители, разглеждащи темата

В момента 1 потребители преглеждат темата. (0 потребители и 1 гости)

Подобни теми

  1. Документи за Ветасесс
    От vesita13 в раздел Assessment - Австралия
    Отговори: 22
    Последно: 03-08-17, 13:36
  2. Документи за оценка от NZQA
    От rali в раздел NZQA и Български дипломи
    Отговори: 37
    Последно: 11-05-16, 05:50
  3. Документи ACS
    От benitabeni в раздел Assessment - Австралия
    Отговори: 31
    Последно: 13-06-15, 07:07
  4. Информация за документи
    От Patarinsky в раздел Оценка на шансовете и планиране - НЗ
    Отговори: 3
    Последно: 29-12-12, 12:39

Права

  • Не можете да пускате нови теми
  • Не можете да отговаряте
  • Не можете да прикачвате файлове
  • Не можете да редактирате мненията си
  •