Истината e че за последните 2,5 години от както съм в НЗ нещата с трудовия пазар се влошиха при тая луда имиграция. Жена ми последно си търси работа цели 6 месеца като изобщо не беше придиричива.
Има много обяви които не са реални. Въртят се по 2-3 месеца за пълнене на бази данни.
Отделно, работодателите се извратиха нещо като в България. Много народ приижда от Индия и Китай, като цяло наплашени, по принцип свикнали с жестока експлоатация. Работодателите му видяха лесното и почват малко от малко да се пробват да ти се качват на главата.
Здравната им система също почва да се задръства.
Предполагам това не е само в НЗ.
Има много обяви които не са реални. Въртят се по 2-3 месеца за пълнене на бази данни.
Отделно, работодателите се извратиха нещо като в България. Много народ приижда от Индия и Китай, като цяло наплашени, по принцип свикнали с жестока експлоатация. Работодателите му видяха лесното и почват малко от малко да се пробват да ти се качват на главата.
Здравната им система също почва да се задръства.
Предполагам това не е само в НЗ.
Обаче 14.1% от родените там живеят за постоянно навън... може би вие знаете защо?!
Знаеш ли колко труд, пари, време, опит и обширни познания се искат за Data Scientist. Хората, които ще намерите в НЗ с тези изисквания се броят на пръсти, а едва ли има такива, които умират да дойдат при вас. Защото знаят, че на друго място биха били по-добре платени. А ние у Източна Европа не сме аборигени, за каквито ни смятате. Тук е започнала цивилизацията и знай, че пишеш това писмо на компютър, защото е имало български физици, математици и инженери. Бъди така добра следващия път да постнеш реална обява, да погледнеш автобиографията ми и да си направиш труда да прочетеш малко за тези технологии, за да не ставаш жалка. Ако нямаш време за това, то не си прави труда да пишеш, защото ми губиш времето. Не забравяй, че имаш работа, защото работиш на гърба на честни и трудолюбиви хора като мен. С огромно неуважение ти казвам, че не желая да работя с вашата агенция. Аспарух ps:
Comment