Отг: Подготовка за IELTS
Тъкмо ти отговорих на последния въпрос тук, а сега ще направя добавка: http://www.bg2nz.com/showthread.php?t=34&page=2&p=1268&viewfull=1#post1268
Добавка: Ако смяташ, че ще ти е полезно, моля чувствай се поканена да публикуваш тренировъчните си писма за writing-a тук във форума (в нова тема моля :o). Според мен тук има хора, който могат да ти бъдат от полза. Но моля имай в предвид, че говоренето и обсъждането на писмата може да помогне, но най-важното е практиката - да пишеш :) Знам, че е голям ШАШ, но с постоянство и тренировки целта е постижима! :)
Тъкмо ти отговорих и аз на мнението в горния линк. :)
Ако продължавам със същото КПД в пишенето на писма, ще ми трябва нов форум направо. :D Идеята си я бива.
Вчера свалих един pdf с Collocation in English и се смахнах, като видях колко страници е - над 9000. Отделно свалих и един файл с идиоми. Ако имах поне 2 глави и 4 ръце....както и неограничено време за подготовка...:confused: Иска ми се да наблегна на богатството на речта и разнообразието в речника ми, но съвсем се обърках от къде да започна. Хващам се, че понякога не мога да обясня нещо, заради липса на точната дума в главата ми.
Може ли един по-конкретен въпрос да задам? Ми..направо ще го задам. ;) На Speaking-a във втората част, когато ти дават картонче с тема, по която да говориш, колко е препоръчителното време да бърбориш? В едни инструкции в интернет четох, че трябва да е около 2 мин, не по-малко, но не и много повече. От друга страна преподавателката на курса каза да говорим м/у 1 - 2 мин.(мааааксимум), защото ако се отплеснем повече, има шанс да ни прекъснат и да не покрием последния, да речем, bullet в картончето, което е голям проблем. Има логика. Но пък в горния файл пишеше, че 1 мин е малко и пак не е добре. :confused: Освен да си взема в джоба кухненски таймер - от тия пластмасовите яйца и да го наглася да звъни на 1 мин и 30 сек. ;)