Шансовете на Ниа и Иван

Re: Шансовете на Ниа и Иван

Ния, и аз това мисля

Виж описанието според NZQF (което ще се оцени от NZQA):

http://www.nzqa.govt.nz/nzqf/search/viewQualification.do?selectedItemKey=OO0025

Това е тази специалност. По-специално обърни внимание, ако си учила специалностите на последния ред:

Content
Surveying, Computers and Surveying, Measurement Science, Cadastral studies, Civil Engineering, Spatial Information studies, Land Planning, Land Tenure Systems, Professional studies, Project Management, Resource Management, Resource Mapping, GIS Studies, Hydrographic Surveying, Photogrammetry, Remote Sensing, Research methods, Land Tenure Systems.

Ако да, то тогава в придружителносто писмо, спокойно можеш да им "подскажеш", че това е най-добрия еквивалент на специалността ти ;)
Успех!

Сашо: не съм гуру, а съм "гуруто на скучния текст" :) Профилирано гуру съм ;):p

Отг: Шансовете на Ниа и Иван

Също се чудя, понеже нашите специалности изискват occupational registration дали да не предприема действия поне за мене докато чакам неговия резултат.

Здравей Ния и добре дошли.

Действай смело по всичко свързано с професионалната реализация - регистрации, английски, проучване, потенциални работодатели, контакти и т.н. Преминаване на имиграционната процедура само отваря врата към НЗ, после започва съществената борба за постигане на по-добрия живот.

Всъщност това е най-големия бонус от цялата подготовка - подобрение на уменията, контакт с стойностни хора и трениране на волята :)

Поздрави,
Христо

http://uacg.bg/?p=210&l=2&m=9

това пък е програмата на ВИАС по същата специалност - мисля че нещата са съизмерими и трябва да се получи. Но пълната оценка на дипломата в NZQA e първото нещо което трябва да се направи защото не получим ли точното приравняване всичко останало е безмислено.

Здравейте,
най- после имаме резултат от NZQA. Мисля че е много добър но да се изкажат и специалистите:).

A Bachelor of Surveying degree at Level 7(480 credits) and a master's degree at Level 9 (120 credits)

За признаването на магистърската степен не вярвах, че ще се получи, но явно писмото свърши добра работа за което благодаря на всички които ме насочиха какво точно да направя.

Сега към следващата стъпка - съпруга да вземе IELTS - дано да стане до края на годината.

Re: Шансовете на Ниа и Иван

Перфектна си - това ти дава Магистърска степен (60 т.)
+ възможност да кандидатстваш със Surveyor (232212) Bachelor of Surveying - САМО ТОВА!

Поздравления Ниа,

Действай нататък :)

Ния, много хубава оценка, честито и сега стискаме палци на Дани да се похвали и тя скоро!

Здравейте,
Малко ъпдейт по нашия случай - не сме се отказали:D. Действаме по няколко направления и мога да кажа, че имаме успех за сега.
За съпруга ми - продължава борбата с английския а междувременно успя да стане член на професионалната му организация NZIS - New Zealand Institute of Surveyors. Ако знаете какво писмо изпратиха хората да го приветстват с добре дошъл!

За мене -случайно открих една възможност която реших да използвам. Университета в който съм докторант и Оклъндския университет имат сътрудничество за обмен на докторанти и студенти. Кандидатствах и темата ми беше одобрена. Сега ми предстои 6 месечен престой в Оклънд. Осигуряват ми месечна стипендия и пари за билети. Преди няколко дни получих и работната виза. Сега се оглеждам за самолетни билети - на 1 ноември трябва да съм там.
Явно има и други пътища към тази страна - само човек не бива да се отказва.

Супер. Тъкмо за лятото. :cool:

Прекрасна възможност. Направо ми се прииска и на мен да врътна една доктурантура.

Как върви подготовката, че то не остана ;)