Здравейте! Реших и ние да се представим по обстойно. С някои от вас вече се познаваме от срещата на форума през лятото.
Искам да попитам няколко неща, които така и не ми се изясниха, дано тези от вас, които са минали по този път ни помогнат малко. Та ето и нашия случай:
Ние сме семейство (нямаме брак, така или иначе ще доказваме връзката си) и имаме дъщеричка на една годинка.
Аз ще бъда основният кандидат, тъй като мъжът ми така и не си завърши висшето образование (Реклама в НБУ).
Аз съм на 28 години, а мъжът ми на 30.
Имам завършен бакалавър - Международни икономически отношения, Магистър - Международен бизнес и мениджмънт.
Като стаж, който е по специалността горе долу: 2 години и 4 мес - Административен секретар (длъжност по договор) за две различни фирми, но един собственик и от юни месец 2011 - финансов контрольор.
Сега съм в процес на събиране на документите на асесмънт. С английския език мъжът ми е по-добре, но съм силно мотивирана да напредна доста и искренно се надявам на поне 7 на всеки модул. Тук имам малък проблем с времето покрай грижите с малката, но се надявам да се оправим.
Видях, че на много от вас не са приели магистърската степен, за което съм малко объркана, тъй като виждам че дават еднакъв брой точки за бакалавър и магистър. Може би за някои професии има специално изискване за магистърска степен?
Като точки нещатата ги виждам:
1. години - 30т.
2. образование/квалификация - 15т.
3. трудов стаж - 5т.
4. език - 10т.
Като длъжност съм се ориентирала (с помощта на Niky G - безкрайни благодарности :)) към Internal Auditor, която я има и в SOL списъка и в CSOL. Асесващата организация е Vetassess. Нямат изисквания за език, и само 1 година опит по специалността.
Затова съм замислила да задействам първо асесмънта и после да залягам на езика.
Тук е и първият ми въпрос: Мислите ли, че ще стане, тъй като малко ми се разминава образование и стаж - мисля в препоръките да наблегна на това, че фирмата, за която сега работя е международна (тя е румънска с клонове в няколко държави), за да го обвържа с образованието.
Второто ми чудене е дали въобще стажът ми като административен секретар ще мине - в общи линии беше секретарска работа, пак за международни фирми за недвижими имоти (дори мисля че имат клонове в OZ)
И третото нещо, което най-много ме притеснява е, че сега съм по майчинство, карам втората година. Дали времето прекарано по майчинство ще го зачетат като стаж. Защотото ако не или ще трябва да изкарвам 8-ци на IELTS или трябва да пробваме с state sponsorship. Четох по разни чужди форуми и има големи разногласия по този въпрос - признава ли се или не.
Ще съм много благодарна на жените, които са минали по този път и са били в майчинство да споделят опит. Дали DIAC и асесващите организации го зачитат. А също и за болничните, тъй като аз започнах работа юни 2011 и от февруари 2012 излязох в болнични (заради бремеността) до юни 2012 и после майчинство.
За сега си мечтаем за Бризбън, но още не сме решили със сигурност, пък и още ни е далече, може да се наложи да кандидатстваме за SS и където дойде в такъв случай. Следим обявите за работа в OZ, тъй като мъжът ми се занимава с външна реклама и печат. Като че ли в Бризбън има най-много обяви в тази сфера. И искренно се надявам да може да си намери по-лесно работа там.
Като цяло си мисля, че той ще си намери работа по-лесно от мен, защотото може нещо, има по-скоро занаят, докато с моите канцеларски умения не вярвам да се котирам много там.
Стана дълго, за което се извинявам. Ще съм ви много благодарна за малко помощ!
Поздрави,
Veny