Отг: Оценка на шансовете на Димитър
Здравей Ники,
Просто наистина нямаш цена!
Специалността ми е "Горско Стопанство". Кодът по ANZSCO е 234113, и понеже не съм сигурен дали става като Forestry Science, мисля да го преведа като Aplied Science (Forestry). Все още не съм търсил еквивалентна специалност в University of Centurbury за да им подскажа как да ме оценят, все още съм назад.
Засега виждам един сериозен проблем и той е че дипломата ми е за Магистър след пет годишно обучение. По мое време нямаше Бакалаври. Пратих им едно писъмце, (под различно име, от пионерче знам че врагът дебне) и ми отговориха че квалификацията трябва да съвпада точно, а в списъка е Бакалавър. И сега най-добре за мен би било ако ми я приравнят като Бакалавър + Магистър (мисля че се е случвало). Хем влизам в търсените, хем повече точки за Магистър. Но това, което е най-добре за мен тях едва ли ги вълнува особено. И се страхувам да не ме приравнят направо като Магистър (мисля беше писал че на теб така ти се случило на PAR). Четох и по-стари постове, беше дискутирана темата. Конкретният ми въпрос е, ако им пратя първо документите с едно писъмце, с което любезно да ги насоча към двете степени и те ме произведат само в Магистър, мога ли отново да им пратя дипломата с друго писъмце, с което да ги подтикна към Бакалавър и да не се занимават с по-висока степен. Т.е. мога ли два пъти да подам до NZQA една и съща диплома? Докато го написах осъзнавам че е доста фантазьорски план, те сигурно си имат система на оценяване, но пък какво друго ми остава?
И друго питане: в приложението към дипломата ми има хорариум, но няма кредити. И аз всъщност си нямам представа какво са това "кредити". Необходимо ли е да вадя академична справка или приложението с хорариума стига?
За начало мисля да се насоча точно към тази сфера. Гледах че търсят разни "рейнджъри", включително и на срочни договори. За "полевата" работа им искат разни сертификати, но има и такива дето са всъщност нещо като продавачи в посетителските центрове на парковете и не е необходима никаква квалификация. Та като напредна малко с документите ще кандидатствам по интернет, ако стане - добре. Ако не, там на място, пък имам и други идеи. Малко ме притеснява че заплащането е ниско, гледах че почват от 30 - 35К, което за НЗ си е нищо. Сигурно са и в отдалечени райони, където приятелката ми (тя е физиотерапевт) трудно ще си намери работа, но като наближи времето ще поизчистя плана.
Благодаря ти още веднъж за бързия ти отговор, желая ти много успехи. Ти определено ги заслужаваш.