Форумни раздели

Незавършен проект:

English zone

[*]English (We spik Inglish)

Правила на форума

[*]Правила/Събития/Срещи
[*]проблеми с използването на форума

Имиграция New Zealand

[*]Защо NZ?
[*]Оценка на шансовете (Точкова система)
[*]NZQA
[*]IELTS
[*]Планиране
[*]Търсене на работа
[*]Емиграция Общ/Въпросите

Българи в New Zealand

[*]Общо/Събития
[*]Впечатления от NZ (Животът в НЗ)
[*]Кулинарни изкушения

Инфо за България

[*]Общо
[*]Поводи за гордост

Извън Темата

[*]Веселба
[*]Обяви/Реклами
[*]Друго

Административна зона

[*]Модераторски раздел
[*]Доклади и проблеми

Отг: Форумни раздели

Теми за гайдове

За Нова Зеландия
[*]Защо избрахме НЗ? - сравнения със САЩ, Австралия, ЕС (по-нататък и други)
[*]Образователна система (от пре-К до доктор + помощ от държавата)
[*]Здравна система
[*]Социално осигуряване
[*]Спорт и туризъм
[*]Живот “на село”
[*]Професии и доходи
[*]Климат и природа
[*]Пари, банки
[*]Региони на Нова Зеландия
[*]Дългосрочни перспективи
[*]Видове визи и миграция (тук трябва да се обърне внимание, че сме ориентирани към skilled)

Форуми
[*]Представете се (има тема за правилата на форума като кирилица/български или английски език, цел на форума, основни участници или без тях)
[*]Още в България (голям раздел)
[*]Интерес за миграция в Нова Зеландия
[*]Български дипломи / NZQA
[*]ИЕЛТС
[*]Трудов стаж
[*]Семейство
[*]EOI

[*]Покана за миграция
[*]медицински
[*]куриери

[*]Други типове визи за българи
[*]Самолетни билети (да пишат, които са намерили нещо?)
[*]Преди да тръгнем
[*]Срещи

[*]В Нова Зеландия (голям раздел)
[*]Срещи на българи
[*]Търсене на работа
[*]Жилище
[*]Потребителски форум
[*]Излети
[*]Проблеми
[*]Разни

Полезни линкове
адвокати, имиграция, други сайтове

Re: Форумни раздели

Ники, не успяхме да разберем 2 неща: темите за гайдове в раздел гайдове(наръчници) ли предлагаш да са? какво имаш в предвид под 4. Потребителски форум ? Виж какво нагласиха главите ни след обилно хапване и няколко водки/рома (за по-голяма картинка натисни изображението в lightbox-a):

P.S. Като гледам краснописа имаш късмет, че не сме оставили Ани да пише всичко ;)
P.S.S. Също така говорихме за раздел Австралия, но сме забравили да го впишем. В процес на работа ще добавим нови и първоначално може да слеем някои от изброените.

+НЗ: култура, традиции, наследство
+ Интервюта? Кой?

привет от мен.
можем да добавим в проекта на никg форуми/т. 3 (8) "какво не трябва да правим в нз или от какво да се пазим"
в смисъл често допускани грешки от новодошлите, измами, ако има такива и се хващаме на тях /некоректни трудови посредници/, грешки при кандидатстване за работа, при търсене на квартира /в книгата на една англичанка пишеше "никога не оглеждайте имот в слънчев ден"/, грешки при ориентацията към определена част на нз и т.н.

Главните букви ако не са в началото нещо не ми ги приема? Да, вгорния пост не мога да сложа главна буква с редакция

Отг: Re: Форумни раздели

ники, не успяхме да разберем 2 неща: темите за гайдове в раздел гайдове(наръчници) ли предлагаш да са? какво имаш в предвид под 4. потребителски форум ?
за гайдовете - да, нека да са така в раздел наръчници (не форум). или да са заковани теми в съответен форум (лошото е, че при толкова много теми ще се размие структурата на форума. затова нека да е cms раздел "наръчници", а да могат да се коментират от хората във форума в един общ форум "наръчници" (предложения за усъвършенстване, неточности, неясноти)
потребителски форум - форум от кои компании да се пазим, лоши впечатления/отношение към клиента, нелоялни търговски практики, особености на нз бизнес, проблеми с банки, рекламации и прочее.

p.s.s. също така говорихме за раздел австралия, но сме забравили да го впишем. в процес на работа ще добавим нови и първоначално може да слеем някои от изброените.
+нз: култура, традиции, наследство
+ интервюта? кой?
нз култура, традиции, наследство - роско ще трябва да пише там, защото той се интересува от тези работи, принципно съм съгласен, но нямам много знания и опит в тази сфера
интервюта? - имаш предвид за виза ли? ако да, съгласен съм да си има собствен форум.

последно, кой е боби (предполагам на ани мъжа)? и не знам как съм изпуснал тази теме (то заради боби я видях)

Re: Отг: Re: Форумни раздели

нз култура, традиции, наследство - роско ще трябва да пише там, защото той се интересува от тези работи, принципно съм съгласен, но нямам много знания и опит в тази сфера
интервюта? - имаш предвид за виза ли? ако да, съгласен съм да си има собствен форум.

последно, кой е боби (предполагам на ани мъжа)? и не знам как съм изпуснал тази теме (то заради боби я видях)

Ник, направо ме обиждаш значи. Естествено, че разделът за култура, традиции, наследство е изцяло в моите интереси!

за раздел интервюта имам в предвид интервюта с реални хора. Например NikiG, който вече е там ;)

bobi е Богомил Шадов :)

Искам да използвам възможността да ви помоля за малко търпение. В момента ми трябва време, за да се справя с изпита. Обещавам, че ще отделя нужното за форума и ще работя с голяма любов. Дори нямам търпение това да се случи!

Re: Отг: Re: Форумни раздели

....................., кой е боби (предполагам на ани мъжа)? и не знам как съм изпуснал тази теме (то заради боби я видях)

Мне, Ани е жената на Боби :D

Отг: Re: Отг: Re: Форумни раздели

мне, ани е жената на боби :d

муахахаха, зависи от референтната система ;) аз познавам само ани :) но ми е приятно да се запозная с мъжа на ани, която е жената на боби :d
приятно ми е!

@д: не знаех, че си толкова културен и се извинявам, че съм те засегнал. учи за изпита, иван мина втория с 812 т.

Учете се сега и се изучавайте бързо! Като дойда в НЗ единственото обучение ще е да ви направя професионални риболовци! :cool:

Сега се замислих.... ако вместо да имат трите семейства 3 малки лодки, по-добре една обща голяма. От опит знам, че в големите лодки има повече място за бира!

/;) малко извън сериоизните теми/

хе-хе, колко добре ми действат твоите мъдри напътствия :)

Разделите са наляти - приемат се предложения за оформянето и изписването им. Иска ми се да сме весели, въпреки естеството на тези сериозни разговори.

СЪЩО ТАКА можете ОТНОво ДА пробвате даЛИ има проблеми с ГЛАВНИТЕ БУКВИ.

НЯКОЙ Е ВИЛНЯЛ ИЗ ФОРУМА НОЩЕС :)

Боби, трябва да ме научиш да ставам рано ;)

Искам да добавя още нещо. Може да използваме така наречените префикси - индикатор преди заглавието на темата. Те се създават от администратора по групи за отделните форуми и когато потребител публикува нова тема може да избере от падащо меню.
С какво могат да ни бъдат от полза? Например в смесени раздели като "Общ - България" може да има префикс "Покана", "Роднини" и "Куриери", така се постигат няколко неща: бързо ориентиране, търсене по префикс и евентуално при голям интерес по-лесно може да отделим темите в нов раздел.
Други примери за префикс са "Спешно", "Въпрос", "Отговорено" (след като е получил отговора потребителят може да смени префикса, за да ориентира другите). Примерно в раздел "Хоби" може да индикираме по-популярните "Риболов", "Кулинария".

Така, така, лесно да се ориентират хората! Ако беше с комерсиална цел форума щяхме да така добре да завъртим потребителите, че да се лутат насам-натам и да бъдат обстрелвани от реклама по дългия път на издирване на нужната им информация :D

Заявка към администратора: да направи същата тема в Австралия както има в НЗ - ЕОИ :) Вече и ОЗ си има ЕОИ и хората се бъркат и пишат в новозеландското :)

гУтово.

Сега една молба към хостинг админа - направи един бакъп, че искам да налея няк'ви секюрити патчове :)