Отг: Резултати и впечатления от изпита
Привет на всички.
И аз да се включа с малко инфо за изпита, който беше на 06.04. - в София. Явявах се на General и се паднаха следните теми за writing:
1 - Писмо - Върнали сте се току що от чужбина,където сте работили. Напишете писмо на колега в което:
- кажете как се чувствате
- благодарете на колегата за помощта
- поканете го на гости
2 - Есе - В днешно време някои хора казват,че е по-добре децата да се отглеждат и растат в града, други, че на село. Do you agree or disagree?
Listening-a и Reading-a бяха средно ниво сложност, но аз се изложих на Listening-a, понеже се разсеех и пропуснах 4 въпроса. За сега съм сигурен,че имам 4 или 5 грешни, но след 2 седмици ще е ясно.
Reading-a беше според мен на прилично ниво като сложност. 1 и 2 Section бяха ОК и Section 3 беше малко по-сложен ( текста беше за различни видове животни, които поради една или друга причина вземали да отглеждат малките на други видове. От този текст разбрах, че патките разсъждавали по следният начин - Това, което е в моето гнездо, значи е мое и трябва да се грижа за него. Ако е в друго гнездо - не е нейно и няма отговорност за него. Без значение, дали нейното малко се е преместило само в другото гнездо. Въобще интересно четиво, но ... за свободно време).
За Writing-a написах вече какво се падна по-горе. Speaking-a - аз бях последен в 18.00 часа. Една жена ме изпитва и смея да твърдя,че беше българка защото английският и беше неприятен ( поне за мен) и малко преиграваше. Но, да кажем, че след цял следобед интервюта, може да е била уморена. Започнахме с представяне, после - колко време съм спял и кой трябва да спи повече - възрастните или младите. Пита ме за градският транспорт - дали е хубаво да се използва или кола. За замразените храни ме пита и дали за в бъдеще ще се консумират повече замразени или местно производство храни. Направи ми неприятно впечатление, че си четеше всички въпроси, като първокласник. Преди 4 години, когато се явявах - пак бях при жена ( English woman) и тя беше на светлинни години пред вчерашната. Както и да е. Това си е мое лично мнение и не е ангажиращо.
Няколко интересни неща се случиха по време на изпита. Първо в нашата стая бяхме около 15 човека ( все на General) и един от кандидатите взе да се оплаква,че му било студено. Не му дадоха да излезе да си вземе палтото и той поиска да се спре климатизацията. Е, няма как да я спрат тъй като е централно за цялата сграда, пък и щяхме да се издушим вътре. След 5 минути пак каза,че му е студено и като му отказаха отново - стана и си тръгна. Е, този момент не ми е ясен - ще дадеш 340 BGN и ще си тръгнеш на първия модул. Но, решението си е негово.
Другото,което беше забавно е ,че въпреки всички предупреждения и проверки за GSM и че трябва да ги оставим извън залата - по средата на Reading-a като гръмна един GSM, не е истина. Така,че и тази издънка видяхме.
Сега остава да видим какви ще са резултатите след 2 седмици.
Поздрави на всички и успех.
Jorje