Отг: Да си проверим парашута преди да скок :)
Кой е най-изгодния начин за обмяна на ЛВ(ЕУР) към АУД, за да се захранят сметки в NAB, Westpac... ?
Аз лично си отворих сметка в NAB още от БГ и преведох левове в нея от БГ. Дали е било изгодно не знам, но беше лесно :cool:
не знам до колко са добри кадрите на ПИБ с които работиш, но тези в Бургас са уникални.... Преди няколко месеца исках да купя AUD в брой и онези "барбита" в банката се оцъклиха и просто решиха въпроса като ми кажат,че нямат ... и толкоз.
Change бюрата са супер, в Пловдив намерих AUD в поне 3 бюра и никъде по банките.
В УК на много места "мразят" кредитните карти и слагат % ако решиш да платиш така? - как е в Австралия?
Всичко навсякъде можеш да платиш с кредитна, в някой закусвални има условие сметката да ти е над $10 ако плащаш с карта.
На много места в континентална Европа имат изискване да си живял 3-6 месеца в държавата и чак тогава да сключваш договори към ютилити доставчици - вода, ток, мобилни, тв, нет... и в Австралия ли е така? Разбира се за начало ме интересува гсм и интернет :)
GSM - prepaid, няма условия. Пуснах си ток и интернет на 3тия месец някъде (на мое име), всичко стана онлайн и нищичко не са ме питали - нито за доходи, нито откога съм в държавата. Водата се включва в наема,нито я плащам нито я пускам.
Между другото - наскоро четох,че AUD са силиконови, не са от хартия... и вярно не са. Много са красиви :-)
Верно е, можеш да ги переш в пералня и да се опиташ да ги късаш (неуспешно).